Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Inriktning Beteendevetenskap (SABET)

Cirkeldiagram SABET

Drömmer du om att arbeta med ledarskap och kommunikation? Skulle du kunna tänka dig att studera till psykolog eller socionom? För dig som är intresserad av kopplingen mellan kropp och själ, och har ett intresse för människans tankar och känslor, är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap det självklara valet.
 
Varför gör människor som de gör? Hur fungerar vi i grupper, organisationer och samhällen? Här får du möjlighet att reflektera över och diskutera egna och andras handlingar och attityder för att få en förståelse för människors och gruppers agerande. Du lär dig också om ledarskap och att själv leda. Omvärlden ändrar sig ständigt och det ställer krav på att också organisationer och värderingar förändras. Då är ledarskapet viktigt
 
Den egna kulturen är alltid självklar — så här gör vi och det är det naturliga. Men när vi ser på andra kulturer blir vi medvetna om den egna. Nu har vi ett mångkulturellt och globaliserat samhälle, vi har subkulturer och ungdomskulturer. Hur fungerar de? Varför finns de? Hur uppstår nya kulturer? Detta och mycket annat studerar du på samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap.
 
Dina studier kommer att vara varierande vad gäller arbetsformer och redovisningssätt, och du kommer att få göra fältstudier, bland annat studiebesök, som ger dig inblick i sociala sammanhang och människors olika levnadsmiljöer.

Poängplan SABET

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiegemensamma ämnen
KurserPoäng
Engelska 5100
Engelska 6100
Historia 1b100
Idrott och hälsa 1100
Matematik 1b100
Matematik 2b100
Naturkunskap 1b100
Religionskunskap 150
Samhällskunskap 1b100
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1100
Svenska 2/Svenska som andraspråk 2100
Svenska 3/Svenska som andraspråk 3100
TOTALT1150

Timplan SABET

Här ser du hur många undervisningstimmar du får i varje kurs.