Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Malmö den 15 mars 2017

skickad 23 jan. 2017 07:09 av Okänd användare

Välkommen till södra Sveriges enda utbildningsmässa enbart för Yrkeshögskolor. Träffa Yrkeshögskoleanordnare från hela Skåne med omnejd. Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildning, är en eftergymnasial utbildningsform som ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar även att hela nio av tio får jobb efter avslutad YH-utbildning.

Gå till mässans facebookevent!

YH-mässan i Malmö kommer att hållas den 15 mars i Glasklart på Dockplatsen 1 i Malmö mellan klockan 10.00-18.00. Mässan är självklart kostnadsfri att besöka. 

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Malmö 

Datum: Onsdagen den 15 mars 2017
Tid: 10.00-18.00
Plats: Glasklart, Dockplatsen 1 i Malmö (Tryck här för karta)
Inträde: Kostnadsfritt. Klicka här för att föranmäla dig!

Seminarier under dagen

I samband med Yrkeshögskolemässan i Malmö kommer det arrangeras ett gäng olika seminarier om Yrkeshögskoleutbildning. På morgonen arrangeras ett seminarium för inbjudna Studie- och Yrkesvägledare, men även mässans besökare kommer att kunna besöka kostnadsfria seminarium. Seminariesalen kommer att vara en våning upp från mässhallen.


Comments