Till programmeringsintresserade

skickad 7 mars 2017 07:05 av Christina Wehtje


 

Sverige kommer att ha ett underskott på 60 000 programmerare redan år 2020. Dock rekryteras nya medarbetare till IKT-sektorn främst bland män! Det är därför som vår ideella förening nu ger ut stipendier till tjejer i grundskolor runt om i Sverige som redan kommit igång med digitalt skapande eller som är nyfiken på hur det går till när man skapar med kod.

 

Stipendierna ger tjejer en hel lägervecka gratis på Hello World! Sommarläger och ett helt års gratis inträde på våra meetups. Och för de tjejer som inte bor i Stockholm, bjuder SJ på gratis tågresa i 1:a klass från närmaste tågstation!

 

I år vill vi även slå ett slag för alla dessa begåvningar ute i skolorna, både killar och tjejer, som redan kommit väldigt långt med sitt digitala intresse! De gör redan fantastiska hemsidor, finurliga spel i Unity eller skapar nästa succé på App Store i Xcode. 

 

Vi har därför skapat nya stipendier riktade just mot denna väldigt talangfulla målgrupp. Stipendiaterna kommer att få en hel veckas lägervistelse, helt gratis, i vårt nya lägerspår som vi döpt till Studio X, och där de får utmaningar skapade av utvecklare på våra partnerföretag som exempelvis Klarna, King och Cybercom.

 

Tips: du kan söka Hello World!s stipendium till Studio X på sommarens läger på Ågesta Folkhögskola, straxt utanför Stockholm. Och, som sagt, SJ bjuder på tågresa i 1:a klass om man bor långt från Stockholm.

 

Du kan söka stipendiet här! Eller gå in på https://helloworld.se/ och läsa mer.

 

Med vänlig hälsning,

 

 

Dag Wolters


--

Dag Wolters, 0730-65 22 33

Hello World! Ideell Förening

www.helloworld.se Instagram Facebook LinkedIn

 

Comments