Tekniksprånget

skickad 7 apr. 2016 06:09 av Okänd användare

Hej alla avgångselever som är naturvetare!

Se www.Tekniksprånget.se för mer information om hur du kan få praktik som ingenjör under 4 månader med betalning 13 500:-/månad.
Första perioden är mellan september-december. Ansök mellan 16 april -16 maj.

Om Tekniksprånget

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar.

Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela Sverige chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige.

Praktiken genomförs både på hösten och våren. Ansökan till höstens praktik är öppen mellan den 16 april och 16 maj, ansökan till vårens praktik sker mellan den 16 oktober och den 16 november.

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har, på uppdrag av Skolverket, drivit projektet under många terminer och vi ser att det fungerar!

60 % av de ungdomar som söker till Tekniksprånget uppger att det finns något som gör att de tvekar att läsa en högre teknisk utbildning.

80 % av de som gjorde Tekniksprångets praktik de fyra första terminerna uppger att de idag studerar eller avser att studera till ingenjör eller annan teknisk utbildning.

75 % av de tidigare praktikanter som studerar en högre teknisk utbildning idag anser att praktiken påverkat deras val av utbildning.

50 % av de praktikanter som antas av arbetsgivarna är tjejer

För frågor kontakat dem gärna på teknikspranget@iva.se

Mona Syv-Natur