Öppet hus vid Lunds universitet 12 mars!

skickad 9 mars 2016 04:54 av Okänd användare

Alla som är nyfikna på studier vid universitetet är välkomna till Öppet hus i AF-borgen i Lund den 12 mars klockan 10-15! Du kan träffa engagerade studenter och studievägledare, få guidade rundturer och lyssna på föreläsningar om hur det är att studera i Lund.

Bild på studenter framför universitetshuset.

Utbildningsmässa

10:00-15:00

• AF-borgen, Stora salen (en trappa upp). Träffa studenter från hela universitetet som berättar om Lunds universitets ca 280 program och 2 200 fristående kurser.
  • Palaestra, rum 105. Ställ frågor om studier till studievägledare och få information om utlandsstudier och pedagogiskt stöd. Här kan du också prata med representanter från CSN om din studentekonomi.
  • AF-borgen, Foajén utanför Stora salen (en trappa upp). Studentlund, som är ett samarbete mellan kårer, nationer och Akademiska föreningen, finns på plats för att berätta om alla aktiviteter du kan engagera dig i utanför studierna.
  • Missa inte Radio AF som finns på plats och intervjuar studenter för vår öppet hus-podd! Program med tider och vilka som intervjuas hittar du vid scenen, där intervjuerna kommer att hållas.

Föreläsningar i Palaestra

Så är det att bo och studera i studentstaden Lund

10:30 och 13:30 (cirka 20 minuter)

Studenter berättar hur det är att bo och studera i Lund.

Utlandsstudier – så ser möjligheterna ut

11:30 och 14:30 (ca 20 min)

Lunds universitet har över 600 partneruniversitet i 70 länder runt om i världen. Vi berättar om vilka möjligheter det finns att åka på utbytesstudier under din studietid vid Lunds universitet.

Information för danska studenter

13:00 (ca 20 min)

Studievägledare och studenter informerar om hur det är att studera på universitet i Sverige.

Två vägar till examen – program eller fristående kurser?

11:00 och 14:00 (ca 20 min)

Studievägledare informerar om skillnaden att läsa på program och fristående kurser.

Guidade rundturer

Guidad nationsvandring

11:15, 13:15 och 14:15 (ca 45 min)

Studenter tar med dig till en nation där du får lyssna på vad de har att erbjuda och besöka en studentkorridor där du får se hur studenterna lever och bor.

Guidad bussrundtur i Lund

11:00  och 13:00 (ca 60 min)

Bussrundtur i stora delar av Lund med ett stopp på ca 15 min på norra universitetsområdet vid LTH och Naturvetenskapliga fakulteten.

Guidad stadsrundtur

12:15 och 14:15 (ca 45 min)

Stadsrundtur med fokus på kultur och historia.

Mötesplats för alla rundturerna är utanför AF-borgen fem minuter innan utsatt tid. Biljetter krävs till alla rundturer och hämtas i informationsdisken på bottenvåningen i AF-borgen.

Video of Öppet hus vid Lunds universitet 12 april 2015