Förlängd skrivtid "Jag skriver i dina ord"

skickad 22 feb. 2020 01:08 av Berit Wijk Tegenrot
Förlängd skrivtid i skrivtävlingen "Jag skriver i dina ord".
Ny deadline 29 februari.
Gäller både lokal och rikstäckande tävling.

EN SKRIVTÄVLING FÖR
SVERIGES
GYMNASIEELEVER

DEADLINE 29 FEBRUARI

29 februari är ny deadline!

Med anledning av sportlovstider förlänger vi deadlinen för tävlingen, som många önskat. På så här vis får deltagande elever mer tid att skriva färdigt - och lärare och bibliotekarier bättre möjligheter att påminna eleverna om att deadline närmar sig.

Fortsätt gärna hjälpa oss sprida informationen om sista inlämningsdag! Glöm inte heller att berätta om tävlingens fina priser. Läs mer nedan om vad eleverna kan vinna.

Bidragen laddas enkelt upp på hemsidan antingen som Word-dokument (.doc) eller PDF. Utförliga instruktioner finns på sidanför uppladdning.

TÄVLINGSREGLER

Tävlingen går ut på att skriva en egen valfri typ av text, utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Själva bidraget ska vara skrivet på svenska. Det får vara max 6 000 tecken inklusive blanksteg. Bidraget får vara skrivet av fler än en författare, men behandlas då som ett bidrag. Endast ett bidrag per deltagare.

PRISER

De tre slutliga vinnarna kommer att få varsin prissumma, som doneras av Ballograf. En får ett större förstapris på 5000 kr och sitt bidrag publicerat i tidskriften ponton. De två andrapristagarna får 1000 kr var. Utöver detta tillkommer diplom, blommor, bokpaket från Albert Bonniers förlag samt resa till och hotell i Göteborg, där vinnarna erbjuds läsa sina bidrag inför publik på Forum för poesi och prosas säsongsfinal 6 maj.

UR ARKIVEN : TANKAR OM DEADLINES

Med anledningen av den annalkande inlämningsdagen delar vi här tre texter om deadlines. Läs Amanda Svenssons, Camilla Jönssons och Clemens Altgårds tankar om deadlinens våndor, samt dess förtjänster! "Deadlines makes the world go round", som Amanda Svensson uttrycker det.

Har du frågor?
Skriv till jagskriver@forfattarcentrum.se
eller ring 031-751 25 50

Följ oss
Hemsida Facebook Instagram

Jag skriver i dina ord arrangeras av Författarcentrum med stöd av Kulturrådet, Stockholms läns landsting, region Västernorrland, region Kronoberg, region Blekinge, Uppsala kommun, Örebro kommun, Göteborgs stad, region Gävleborg, region Jämtland Härjedalen och Ballograf.