Är du tjej och intresserad av att bli ingenjör?

skickad 12 feb. 2014 04:41 av Okänd användare

Womengineer är en förening som verkar för att det 2030 ska examineras lika många manliga som kvinnliga ingenjörer. Detta mål ska uppnås genom att inspirera fler gymnasieungdomar, framförallt tjejer, till att studera vidare inom teknisk områden.

Vi som är aktiva och driver Womengineer framåt är universitsstudenter som alla pluggar till ingenjörer. Huvudsakligen består vår grupp av fem aktiva tjejer som bloggar om livet som ingenjörsstudent vid fyra av de fem största universiteten, jag är en av dem.

Läs om oss och våra bloggar på www.womengineer.org.

Aktuellt just nu är den 20 Februari när vi anordnar IGEday, Introduce a Girl to Engineering day, där tjejer får prova på att vara ingenjör för en dag hos teknikföretag.

Introduce a Girl to Engineering day

Vad är egentligen en ingenjör och vad gör de? IGEday är en chans för tjejer att prova på teknik och se hur det är att jobba som ingenjör. Kolla in teknikföretagen från insidan, träffa ingenjörerna, testa din problemlösningsförmåga, och prova på den senaste tekniken!

Under IGEday den 20 Februari 2014 öppnar ett gäng grymma teknikföretag sina dörrar för tjejer 12-19 år. Kolla vilka företag som är med och anmäl dig på igeday.com!